HET IS GELUKT!

Het bleef gelukkig niet bij hopen, onlangs konden we namelijk de daad bij het woord voegen: een cheque ter waarde van maar liefst € 1.111 overhandigen aan de kinderafdeling van het Atrium MC te Heerlen.


MOOI STUKJE AANDACHT VOOR ONS INITIATIEF

door Michiel Goertzen

Niet om de kas te spekken, maar om zieke kinderen in Heerlen te helpen, organiseren de Sjelme een feest. Bijzonder om mee te maken", zegt arts lamiu Busari. AIs Jamiu Busari gebeld wordt door de ouders van een ziek kind, gaat het om ernstige zaken. Dan staat de kinderarts, net als zijn collega's, klaar voor ze. Groot was de verrassing dat Cecile van der Grint niks nodig had, maar iets wilde geven. Dat verwacht je niet. Bijzonder om mee te maken. We waarderen het zeer." Van der Grint en haar man Ernst Daemen waren jarenlang veelvuldig te vinden op de kinderafdeling van Atrium MC in Heerlen. Hun dochter Frederique werd acht jaar geleden geboren met een ernstige bloedziekte. Ik weet uit eigen ervaring dat hier ei- dereen voor je klaarstaat, ook als de dienst er eigenlijk op zit." Inmiddels gaat het een stuk beter met Frederique en was de tijd rijp om iets terug te doen. Het echtpaar is lid van carnavalsvereniging de Sjelme uit Heerlen. Elk jaar geeft die club een week voor carnaval een feest voor jong en oud. Het was leuk en we spekten de clubkas ermee", vertelt Daemen. Maar dit jaar vroegen we ons af of we nog wel op het goede spoor zaten. Voor het geld hoefden we het niet meer te doen.

We wilden iets doen voor kinderen die geen carnaval kunnen vieren." Onder het door Wiel Knipa bedachte motto Ut geet dich good, houdt de club zaterdag 22 februari een feest voor het goede doel. De hele club koos meteen voor Atrium, omdat ze weten hoe goed wij daar geholpen zijn." En dus kreeg dokter Busari een telefoontje of hij een vrijwillige bijdrage goed kan gebruiken. Absoluut, weet Wendy Pachen, hoofd van de kinderafdeling. We hebben altijd een tekort aan kinderwagens, Maxi-Cosi's, wipper- tjes, kleren, dvd's. Vaak gebruiken we tweedehands spullen die mensen achter laten." De opbrengst van het feest - alle artiesten spelen gratis - gaat naar het ziekenhuis. De Sjelme hopen op 1111,11 euro. Het blijft tenslotte carnaval.
EEN GRATIS CARNAVALSBOOM VOOR DE KINDERAFDELING!

Deze week ontvingen wij een bericht van mevr. Van de Laarschot uit Heerlen. Zij is auteur van wandelboeken. Na het lezen van het artikel in de krant over ons initiatief voor de kinderafdeling, heeft zij besloten een carnavalsboom ter waarde van € 75,- te schenken. Mocht u ook interesse hebben in zo'n prachtige carnavalsboom, kunt u hier klikken.
DAT ZIT BEI OS IN DE FAMILIE

Op zaterdag 2 februari van 15.00 tot 19.00 uur hebben we weer met z'n allen genoten van ons familiefeest in café Pelt. Hier staan de foto's.